Nu är det valborg vänner små!

Solen skiner, och nu slutar jag jobb "vilken minut som helst".
Det blir grillning hos våra goda grannar, och hela gänget ska gå ner och se bålet förstås. Det är i vart fall det vi planerat, så om inte torra marker och friska vindar sätter käppar i hjulen, so here we come! :-)

Lovar att ta med mig kameran och blogga sen!

Kände att jag ville ha något nytt i klädväg till Halmstad. (Ifall nu Annika vill gå ut på kvällen, hint-hint ;-))
Jag gick in på H&M och klickade hem detta och lite annat därifrån imorse:

Letade egentligen bälte och regnkläder till killarna, men jag hittade inget som passade. Tror jag köper det på stan istället. Just NU lär de ju inte behöva regnkläder iaf :-)
Jag går vardagligen runt i jeans/gympadojjor ELLER träningskläder - lite beroende på hur träningsplanerna ser ut för kvällen. Jag TRIVS i det, men det är såååå kul att göra sig extra fin ibland då :-)

Ikväll ska jag försöka vara hyfsat duktig med GI:andet. Det är lite farligt med alla dessa långhelger. Det blir liksom "unna sig-dagar" fler dagar än "duktiga-dagar" och det är inte bra. Man måste vara konsekvent! Speciellt nu när jag inte har så många kilo kvar - de kilona är svårare att gå ner än de första.

Men vin blir det. Rött, torrt har jag beställt då sambon var på Apoteket Röda Näsan idag. :-) Och en köttbit & sallad. Jag har varit extremt konsekvent i min lilla test - att inte dricka öl förräns efter nästa calipermätning den 10/5. Jag håller mig till vin för att se om det blir någon skillnad. Blir det skillnad så blir det kanske "haj och goodbaj" till öl. (Du hemska tanke) Haha...

 

Har inte tränat något idag, tanken var att jag skulle gå upp i tid imorse och köra 45 minuter på crosstrainern. Men det smög sig. Det finns fortfarande en liiiiiten chans för en kvällspromenad - men i annat fall kör vi tordagen som min vilodag :-)

Jag lämnar er för nu, men återkommer - var så säker!

Jane

Jag har en släng utav hypokondri

Jag varnar för känslig text i detta inlägget, och känsliga blogglänkar!

En del människor "har" alla de sjukdomar de råkat läsa om. Riktigt så illa är det inte för mig, men cancer är ett utav mina hjärnspöken. Det "har jag haft" ett antal gånger, helt galet så löjligt man kan bete sig ibland.

Hade för några år sedan en knuta i bröstet, som läkarna inte avfärdade som ofarlig. Jag fick göra ett vävnadsprov. (Vid ett vävnadsprov sticks en nål in i knutan och celler sugs ut för att sedan undersökas. Diagnosen kan aldrig ställas utan ett vävnadsprov.) Knutan visade sig vara ofarlig.

Sedan dess har jag fått tillbaks oron ett par gånger.

En gång var jag säker på att jag fått något i hjärnan, då jag hade haft svår huvudvärk i 3 veckor utan någon som helst bättring. Det blev bra, och någon cancer i hjärnan har jag med all säkerhet inte. ;-)

Nu är det hudcancer som oroar mig.
Hur kom det sig att jag började att fundera i de banorna? Jag har följt Sabinas blogg. (Hon är avliden, och att gå in i hennes blogg kan framkalla tårar, vill varna er för det om ni är känsliga.)
Började klicka runt bland gamla inlägg i hennes blogg häromdagen. Gick på ett reportage som gjorts om henne och Malignt Melanom. Bara någon dag tidigare hade jag märkt en förändring på en leverfläck i mitt ansikte.
Och ja, jag vet - det är säkert ingen fara med fläcken. Men jag tänker gå och kolla upp den!

Flera människor runt mig har drabbats av olika typer utav cancer. En del är friska efter operation och behandling. En del är fortfarande under behandling. En del har lämnat oss. Cancer är min värsta oro! 100 stycken svenskar insjuknar i cancer dagligen! Insamling till cancerfonden ligger mig varmt om hjärtat, som ni säkert förstår.

Idag klickade jag hem denna boken:En bok om just Sabina och två andra tjejer i deras kamp emot obotlig cancer.
Som Anna (Vägen från 137 kilo) skrev: Om du bara ska läsa något i ditt liv, läs den här.

Och det ska jag. Men jag tänker läsa MÅNGA MÅNGA FLER BÖCKER efter det :-)

Ursäkta ett lite sorgsligt inlägg, men det är ju så livet är. Inte bara rosa.

Jane


.

Godkväll kära vänner!

Nyss hemkommen från ett härligt träningspass :-)
Segheten jag dragits med hela eftermiddagen är som bortblåst - har jag nämnt att jag älskar att träna? ;-)
Idag blev det 30 minuters spinning och 15 minuter rask gång på löpbandet.

Det har varit soligt hela dagen - och såååå varmt och skönt! Och imorgon ska det bli lika fint. Undrar om man ens får ha Valborgsmässobål i sådan värme? Det måste ju vara ruskigt torrt i markerna. Återstår att se!

Har hittat en ny "MUST HAVE".
Jag kan bara inte motivera ett köp utav ett par löparskor när jag inte ens har börjat löpa. :-) Speciellt eftersom jag äger tre par gympadojjor redan.
Men när jag nått min målvikt är jag värd dessa, tycker jag bestämt:Nu är det nattning utav två små grabbar. Den mysigaste stunden på hela dagen :-)

Kram på er!

Jane

Det ska bli högsommarvärme igen :-)

LJUVLIGT, LJUVLIGT!
Tog med solcreme och linnen/shorts och la i barnens lådor på dagis.
HOPPAS det håller i sig - jag ÄLSKAR sommar :-)

Det har varit en skön morgon. Först frukost och morgonbad i lugn och ro:


Sötnosar i badet

Innan vi gav oss iväg till dagis var det t.o.m. lite tid över till hopprep utanför huset :-)


Rasmus hoppar

Idag är det onsdag och då är det gympa på dagis och knattefotboll på schemat för grabbarna. Jämn vecka - då är det gympa för Sebastian. De ÄLSKAR verkligen både gympan och fotbollen. Kul!


Sebastian med gympa-ryggsäcken

Själv ska jag träna ikväll. Men först väntar en härlig dag på jobb! Så, jag lämnar er en stund - men återkommer :-)

Kram

Migrän under "tradiga veckan"...

...dras jag med. Dessutom har jag halsont som jag har dragits med i nästan en vecka nu, som inte vill ge med sig.
Så Jane är inte på TOPP, men jag kör på och är duktig ändå tycker jag.

Kör GI så det ryker, och tränar dagligen. Igår blev det 30 minuter weightlift överkropp, 10 minuter löpband och 60 minuter powerwalk. SÅ härligt, med den tillfredsställande känslan att det blev gjort FASTÄN att jag var segare än kola i kroppen! Och som vanligt blev jag endorfin-kickad utav träningen, och bra mycket piggare med det!

Imorse blev det 45 minuter på crosstrainern på fastande mage (sånär som på en kopp kaffe) - hade läst Paulúns åsikt om det i en hälsotidning hemma och blev peppad! Dessutom slipper jag åka till gymmet ikväll då - jag saknar att umgås med grabbarna på kvällen. Nu får jag chansen att vara med under middagen och nattningen :-)

Utdrag ur texten på Paulúns sida:

Träning före frukost
Många har anammat principen att träna före frukost för att få en bättre fettförbränning, och det kan vara en god idé - bara man gör det på sätt.
Anledningen till att träning före frukost kan vara något effektivare för fettförbränningen än träning vid andra tider är att blodsockerhalten är låg när man vaknar. Det betyder att även halten av hormonet insulin är låg, vilket är ypperligt för fettförbränningen eftersom den processen stängs av när insulinnivån är hög. Konsekvensen är således att varje steg på en promenad före frukost förbränner lite mer fett. Skillnaden är dock inte enorm och det är givetvis bättre att promenera på kvällen än inte alls. Jag har inte sett några siffror, men jag uppskattar att kroppen förbrukar runt tio procent mer fett när insulinnivåerna är låga, och gör man detta till en vana är det en märkbar skillnad. Att träna före frukost betyder dock inte att man ska hoppa över frukosten - bara att man skjuter på den någon timme. Så fort passet är över ska man äta något vettigt.

Tänk också på att inte träna alltför intensivt före frukost eftersom risken för muskelnedbrytning ökar vid högintensiv träning på fastande mage. Insulin är ju också muskelsparande och den effekten försvinner när nivåerna är låga.
En annan sak att tänka på är att en promenad före frukost är tuffare än en efter. Drick därför ett stort glas vatten före promenaden och i fickan bör du stoppa en frukt som du kan äta om blodsockret sjunker för snabbt. För den som inte får magbesvär av kaffe och te på fastande mage kan en till två koppar av dessa välsmakande drycker både pigga upp och öka fettförbränningen något. Koffeinet ökar nämligen frisättningen av fett från fettcellerna, något som bidrar till en ökad tillgänglighet av fett för dina arbetande muskler.


Jag åt ett äpple, två knäckebröd med ost och två kokta ägg efter passet. Inte helt GI-hundra - men vårt grova helkornsbröd hade möglat. Jag är mätt och belåten och kommer stå mig en bra stund på den frukosten iallafall :-)

Sedan jag gick med i GI Viktkoll har jag ju mycket bättre koll på mitt matintag. Och jag märkte direkt att jag hade stora problem att nå upp i önskade proteinnivåer.
Det känns extra viktigt eftersom jag är så flitig i mitt tränande, och jag vill verkligen att träningen ska ta av fettet - inte mina muskler!
Jag bestämde mig för att investera i proteintillskott, och idag har de kommit till utlämningsstället :-)
Googlade runt och tyckte mig finna att Eiselt DoublePro skulle vara bra - så jag har testa att köpa hem en utav varje smak: "Double Chocolate", "Pistachio & Coconut" och "Banana & Peanut"
Nu ska jag återgå till jobb - men återkommer förstås senare :-)

Jane

Jag har lottat ut en vinnare utav "godiset"

Idag var det dags att lotta ut en vinnare bland de som svarade på mina bloggfrågor.
Jag skrev ner namnen på de som svarade, i ett worddokument och skrev ut/klippte:Efter det vek jag ihop lapparna och blandade runt i en halv minut:Sedan blundade jag och plockade upp en lapp, och på den stod det:GRATTIS!
Och tack för att du (och ni andra) tog er tid att svara.
SNART kommer något trevligt hem till dig på posten, som jag hoppas du kommer att gilla :-)

Kram från Jane

Edit: Annika, nu har jag hittat några saker som jag tror ska passa dig. Det kommer att komma tre separat paket hem till dig på posten inom kort!

Söndag morgon...

...klockan har hunnit bli 10 nu, och det har varit en flitig och effektiv morgon.
Har städat iordning här, bäddat, tvättat två tvättar, diskat en maskin och så har vi förstås ätit frukost. :-)

Michael och killarna ska ut och sätta in filtret och kemikalierna i poolen, och sätta igång motorn. När det är klart ska vi sticka till Lund och handla. Barnen ska om de vill få lov att leka på "Tomtestället" som de kallar det för, medans vi handlar. :-) De brukar tycka att det är lite skojjigare än att vara med i mataffärerna :-)

Rasmus var hemma hos en utav kompisarna vars legogubbar han hade plockat med sig, ni vet. (Vi fck bara tag på en utav dem, vi får ringa den andra idag.) Han sa förlåt och lämnade tillbaks dem. Och sen lekte de - och han kommer hit idag också faktiskt.
Det känns så viktigt att ta tag i problemet VI har, att inte se lätt på "småsnatteriet".
Det kan likväl vara så att han fått eller fått låna gubbarna - de har en tendens till att ge bort saker till varann det här kompisgänget - men jag tycker inte det är okej iheller. Inte i den åldern. För det slutar bara med att de saknar sina leksaker, eller ångrar sig. Och det viktiga är INTE saker, utan vännerna. Det får aldrig bli så heller, att de försöker "köpa" popularitet.

Fick ett mail utav en läsare som undrade var bokstäverna på pojkarnas sängbord var köpta. De klickade jag hem från C´est la vie. Helt underbara, visst? Jag har sett att de finns i rostigt stål typ någonstans också, i någon utav mina tidningar härhemma. Måste leta reda på vart de finns någonstans. Vill köpa ett J och ett M till vårt sovrum - och där passar det lite mer "rustika"."Den där veckan" är här nu och som från ett trollslag svullnar magen upp och jag går upp 2 kilo!!! Helt galet. 2 kilo över en dag!!! Jaja, jag vet ju att det är över om en vecka, men det är inte riktigt rättvist ;-)

Ska se till att köra min timme på crosstrainern ikväll - ska INTE fuska med det. Känner mig STOLT över att jag har klarat av målet att träna något varje dag denna veckan :-) Då är det inte lika farligt med fusket igår och i förrgår (har druckit några glas vin och ätit chips). Det är bara att köra igång igen, och lägga det bakom sig!

Kram på er för nu!

Jane

You might as well be happy...

Om ni läste detta inlägg, såg ni att jag tagit små detaljbilder utav vårt hem i fredags under tiden jag städade. Tänkte göra det varje fredag :-)

En utav bilderna föreställer en bit i vårt grovkök.

Dels hänger Helenas underbara kärlekstavla. Jag älskade den från första sekund - och nu hänger den givetvis i vårt kärleksrum (enligt Bagua) Helena är en utav alla mina idoler, hon är SÅ duktig! ♥

Sedan hänger det en tavla utav Ylva Skarp. Den underbara tavlan köpte jag på Cosas.Den är så klockren. Det är lite min filosofi.
Att ta ansvar för mitt eget liv och att försöka vara positiv till 99% :-)

Inget hjälper utav att gå och vara ömklig varje dag, det är lika bra att göra vad man kan för att skaka av sig det man tycker är jobbigt och vara GLAD i den mån man kan! Livet ÄR jobbigt stundtals.
Tavlan hänger just bredvid ytterdörren, för att påminna :-)

Just nu känns det allra mesta ljust här på denna planhalvan - hoppas det känns lika ljust på DIN planhalva :-)

Kram & ha en underbar lördag kväll!

Jane

Vilken underbar dag vi har i Löberöd idag!

Solen skiner från klarblå himmel. Ljuvligt!

Efter jobb gick jag och grabbarna till skogen och fikade. Riktigt skönt! En sväng till lekplatsen efter det, sedan har det mest varit mys med Cassius (Vi passar grannarnas kissekatt över helgen) :-)
Nu har Michael kommit hem från sitt dagsverke, så nu blir det till att gå & handla. Vi ska ju ha något gott att äta ikväll :-)

(Ser ni - vår pool har åkt fram idag! Nu blir det snart sommar! :-D)

   
  

Bilderna är tagna nu i eftermiddag, och de är klickbara!


Kram på er - vi ses snart!

Jane


Jag gör en Annika! IGEN! ;-)

Jag gör som Annika - jag går med i Bloggers United!


D.v.s - jag bloggar för GI Viktkoll - allt för att nå mitt viktmål tillsammans med andra likasinnade :-)

Det är väl allmänt känt: Att bloggbanta FUNKAR!
Jag vågar med 100 % säkerhet säga att alla de kilona jag redan gått ner hade jag INTE gjort utan min egen och andra viktkämpares bloggar! Alla andra viktbloggare håller säkert med.
Att blogga min motion och mat peppar mig att sköta mig och att läsa om andras framsteg eller bakslag hjälper massor!

Blogga du dig också i form och få gratis medlemskap på GI Viktkoll.
På Annas Matkaos kan du bli medlem i Bloggers United och nå DITT mål!Så var det lördag!

Idag är en utav våra "jobbe-lördagar" - Jag jobbar mellan 10-14 och Michael mellan 14-17.
Vi planerar att åka och handla lite till hushållet ikväll. Sen blir det bara mys.

Först har vi en viktig sak att ställa tillrätta.
Det finns problem med vissa barn som tar med sig leksaker till dagis. Personalen har tagit upp det, men det blir ingen ordning på det.
Rasmus är en sån att om han har något han tycker om i fickan - så blir han osocial och leker inte - utan går bara och tänker på saken i fickan. För hans sociala utveckling är det jätteviktigt att han är närvarande. Ja, det är det iofs för ALLA barn - men vissa barn har lättare för vissa saker än andra och tvärtom.

Jag kollar alltid så att han inte har något med sig när vi går till dagis. Men alla gör inte det.
Och Michael har inte förstått vikten utav att kolla fickorna även då han hämtar dem på kvällen - inte förrän nu.

Igår när jag städade hittade jag 4 legogubbar (ni vet sådana där coola Starwars och så) som jag vet att vi inte har köpt. Det visar sig att de tillhör två kompisar på dagis. Han har alltså tagit med saker från dagis som inte är hans.
Visst - hade de barnen inte tagit med leksakerna från första början hade detta inte hänt - men problemet nu är att Rasmus har stulit något som inte är hans. Och det måste vi ställa tillrätta. Vi åker hem till de kompisarna och lämnar tillbaks så att han får säga förlåt. Jobbigt. Jag blir så ledsen när sånt här händer.

Oh well.

Igår hade vi grannarna på Tacokväll. Supermysigt! OCH GOTT! :-)
Snart väntar min Powerwalk på 45 minuter sen är det JOBB!

Förresten - vi ska vara kattvakter i helgen. :-)
Till denna sötnos:


Cassius

Det kommer säkert mer bilder på honom då vi fått in honom här :-)

Kram sålänge!

Fredag - en utav de bästa dagarna på hela veckan!

Jaaa, det tycker jag!

Petra (grannen) och jag åker alltid ifrån Löberöd kl. 06.30 för att delta i morgonspinningpasset som håller på en timme. Därefter bjuder In2Shape på god frukost. Där sätter vi basen för hela dagen!

Andra saker som gör fredagen så speciell varje vecka är:

* Min städning utav huset. Det renbäddas, tvättas, dammas, skuras. Blommorna vattnas, nya snittblommor i hallen. Badrummen får en rejäl genomkörare. Alla handukar bytas... Det blir rent och fräscht och huset känns redo för ännu en vecka med allt vad småbarns/egenföretagar-vardagen innebär :-)

    
(Detaljbilder från vårt hem, tagna idag. Bilderna är klickbara)

* Påfyllning utav hushållsvaror.
* Tidiga hämtningen utav barnen - och de får alltid med sig några kompisar hem. :-)

Idag är fredagen extra speciell eftersom våra tacokompisar/grannar/vänner kommer över och äter tacos. Det nalkas Tacos, vin och trevligt sällskap!

Ha en underbar helg allesammans! Vi hörs snart igen!

Kram från Jane

Ljuvliga torsdag!

Kom hem från jobbet efter 18.00 igår, och ställde mig direkt på crosstrainern.
Var trött och hade varit sådär halvtradig hela dagen - men efter 60 minuters trampande (8,2 km senare) så kan jag LOVA att endorfinerna började sprudla.
Jag har sagt det förr - och säger det igen: Träning gör mig GLAD! Jag ÄLSKAR mitt nya liv!

Det är soligt och fint här idag, underbart!
Jag och Linnea var just ute och fotade. Jag antog hennes erbjudande om att fota mig.

Även om jag har en bit kvar tills jag är i mål och tills jag är helt nöjd så kan det ändå vara kul att ha någon helkroppsbild såhär i "halvlek".

Nu:Då:Måtte jag ALDRIG glömma vart jag är på väg, och måtte jag aldrig komma tillbaks där jag var!!!
Minst fem kilo till ska jag gå ner, när jag är där får jag se om mer behövs eller om jag bara ska underhålla vikten då :-)
En sak är säker: Jag ska ALDRIG sluta träna!
Ikväll blir det en timmes spinning! 

Får jag påminna er om att ta er en stund och svara på frågorna här - vill ju få in fler svar ;-) Planering inför att göra om bloggen pågår, och det är MYCKET roligare om jag kan lotta ut en fin vinst bland fler deltagare :-)

Vi hörs :-)

Massor utav kramar

Jane

GI Viktkoll rockar fett!

Det är SÅ himla bra att göra sin matplanering på morgonen och kunna ändra så att intaget blir ultimat!
I dagens energiberäkning ser det ut såhär:

Protein [g]
Bild saknas
Fett [g]
Bild saknas
Nettokolhydrater [g]      Fibrer [g]
 Bild saknas
 Energiförbrukning (Kcal)
Bild saknas

Håller mig ganska bra i staplarna, förutom i protein. Fett har jag också svårt att komma upp i de önskade nivåerna.
Jag tycker fet mat är blä! BRA fetter som finns i lax och makrill tycker jag om. Inte en massa fet grädde, feta ränder på köttbitar och så - DET kommer INTE när min tallrik om jag får bestämma :-)

Såhär kom jag upp i ovanstående staplar idag:

Dagens måltiderGIGBTa bort
Frukost
Kalkon Rökt Skivad Ica Gott Liv
Avokado
Mjölk mini fett 0,1 % berik
Bröd osötad kornelle Pågen
Lök gul eller röd
Måltidens totala GB värde: 14
Spara som favorit Ändra
Lunch
Kallrökt lax på spenatbädd
Äpple med skal
Måltidens totala GB värde: 3
Spara som favorit Ändra
Middag
Soppgryta med kyckling
Cashewnötter
Äpple med skal
Måltidens totala GB värde: 8
Spara som favorit Ändra
Mellanmål
Avokado
Måltidens totala GB värde: 0
Spara som favorit Ändra
 Dagens aktiviteterTa bort
Crosstrainer (30 Minuter, medel)
Spinning, medelpass (30 Minuter, medel)
Lägg till aktivitet


Har ni något förslag på mat som ger mig mer protein och mer omättat fett?
Protein - Ägg?
Fett - Nötter, frön kanske?
en det borde finnas något mer? Speciellt efter träning vill/måste jag ju få i mig mycket protein.

Tacksam för alla tips jag kan få :-)

Jane

Kolla IN detta!!!

Det här var jag, i juli 2008.
Tror att jag hann gå upp mycket mer sedan efter det - innan jag började ta tag i min vikt i november 2008.

Jag HATAR denna bilden. Jag ska ALDRIG mer se ut sådär!
Men bilden kan säkert vara en riktig pepp-bild om jag blir sugen på att gå tillbaks till mina gamla ovanor!82,7 kilos-Jane bye bye forever!

Välkommen nya Jane (Ska be någon ta en helkroppsbild i dagarna - en ansiktsbild visar ju inte hela sanningen.)


Morning from hell

Innan jag påbörjar förmiddagens inlägg påminner jag om chansen att vinna något fint utvalt JUST efter dig bara genom att svara på ett par enkla frågor :-)
Här går du in för att svara :-)

Hade en morgon från helvetet. Tänkte inte gå in på några detaljer, men jag kan utan tvekan avslöja att jag har känt mig gladare än vad jag gör idag!
Men det är bara att skaka av sig - och se till att glada Jane kommer fram snarast möjligt. Inget hjälper utav att gå och tycka synd om sig själv - och man blir friskare utav att inte gå och älta!

Annika tipsade om att det finns platser kvar på hälsoresan i Portugal hon ska på. Herregud, tror aldrig att jag velat något hellre. Har alltid drömt om att få åka på en sådan resa!
Men det är bara att inse att det aldrig skulle gå eftersom det är så snart. Det grämer mig lite. Men NÅN gång - DÅ ska jag. Det var t.o.m. så att jag låg och blev sugen att göra en pilgrimsvandring i El Camino/Spanien då jag läste Hälsa igårkväll. Jag älskar tanken att väva ihop motion, bra mat, trevligt umgänge och själslig terapi på semestern. Inte BARA slappa liksom. :-)

Ska snart till ICA och handla spenat och creme fraiche som jag saknar till min laxlunch - så jag lämnar er här. Men återkommer senare :-)Jane 

Gud va kul att läsa era svar på min lilla "tävling"!

Det ska bli spännande att se vad alla som orkar delta har svarat om en veckas tid. För alla har ju så olika smak - och det finns saker som jag inte tänkt på som andra tänker på - himla intressant! :-)
Här går du in för att svara på frågan - och därmed ha chansen till en vinst värd 250-300:- - utvald just efter DIG!

Nu över till min dag.

Igår var jag och tränade Weightlift överkropp 30 minuter och Powerwalk 60 minuter. Det var vår PT (Personlige Tränare) Joel som höll i bådda passen - och de var GRYMMA! Powerwalken var en redig Powerwalk - och jag kände verkligen vilken nytta den gjorde! SÅ himla härligt!!!
Vi bokade in oss på fler pass i veckan, och såhär kommer min träningsvecka se ut:

Måndag: WL överkropp 30 min, Powerwalk 60 min. AVKLARAT
Tisdag: 60 minuter rask gång på löpbandet. AVKLARAT
Onsdag: Spin 30 minuter , Crosstrainer 30 minuter Crosstrainer 60 minuter. AVKLARAT
Torsdag: Spin 60 minuter. AVKLARAT
Fredag: Morgonspinning 60 minuter. AVKLARAT
Lördag: Powerwalk 45 minuter
Söndag: Crosstrainer 45 minuter

Nu får vi hoppas att allt blir som vi tänkt :-) Jag satsar på någon motion varje dag eftersom jag vet att jag blir så pigg och mår så bra utav det. Sedan är jag ganska bra på att lyssna på min kropp, och när den vill vila så får den vila. Så visst kan saker och ting ändras. Men detta är iaf min målsättning.

Köpte tidningen Tara häromdagen.Jag älskar att ligga och läsa innan jag ska sova. Efter en dusch, och nattningen utav killarna är avklarad. Då tar jag mig en kopp te och ligger och läser. DET ÄR LYX!
Tara var riktigt bra faktiskt! Mogen liksom. Gillade den skarpt! Massor utav bra tips gällande motion, hälsa, kläder...

Hittade en kostym däri som jag verkligen ÄLSKADE. Den kommer ALDRIG bli min. Märke: Laurél. Prislapp på kavaj och byxa: 7180:-
Hallååå liksom? Tänk att råka spilla rödvin på den? Hihi...

Häromdagen blev jag medlem inne på GI Viktkoll.Hade läst lite om det både inne hos Annika och hos Lina så jag blev nyfiken.
Efter att ha kikat runt lite på sidan kände jag att det här verkade vara något som kunde hjälpa mig till mitt mål!

Min första reaktion såhär efter några dagar: WOW vilket bra verktyg!

Där kan jag fylla i matplaneringen direkt på morgonen, och göra de ändringar som behövs för att det ska bli ultimat med tanke på min träning och min önskade viktnedgång.
Såg igår att jag hade svårt att komma upp i rekommenderat intag utav fett. Det ändrade jag lätt idag genom att äta en burk makrill på min flerkornsmacka imorse! 

HÖJDARBRA! Tack för tipset, tjejer! 

Nu ska jag återgå till jobbet, men vi hörs!

Kram Jane
 

Svara på två frågor och vinn "godis"

För att en blogg ska fånga mitt intresse tycker jag att den ska innehålla följande ingredienser:

* Den ska se proffsig ut i färg/layout.
* Den ska gärna uppdateras daligen - med ROLIGA och SPÄNNANDE saker - gärna en härlig mix utav bloggarens liv.
* Inläggen ska innehålla bilder och inte
"tristinnehållslöstpladdersombloggarenverkarhakopieratdirekturtelefonkatalogenellerannantråkiglitteratur"
Då klickar jag ur bloggen lika fort som jag klickade in där.

Jag vill ha en färggladare blogg nu när det är vår och allt - men jag har inte den BLEKASTE aning hur man gör. Fniss... Bud på att anlita någon att göra bloggen så som jag vill ha den. Tycker att bloggandet är en så viktig del i mitt liv nu, så det vore så KUL! Nåja - över till huvudämnet:

Jag har två frågor, och jag kommer att lotta ut en present värd 250-300:- bland alla som svarar. Beroende på vem som lottas fram så väljer jag ut vinsten efter dennes intressen! :-) Spännande va?

Frågorna:

1. Vad tycker DU att en bra blogg ska innehålla för ingredienser?
2. Vad gör dina favoritbloggar till de favoriter de är?
Jag vill gärna att ni skriver en webadress som går till just en sådan blogg som faller DIG i smaken :-)

Ni får gärna tipsa dina vänner om utlottningen, the more the merrier :-)
Fram till den 27:e april har ni på er!

Kram från Jane


Stora fixar-dagarna

Om två veckor (onsdag och torsdag) är det stora fixardagarna på barnens dagis. KUL! Jag skrev upp min på onsdag och torsdag 18-20 - och bland alla saker man kunde skriva upp sig på så valde jag städa cykelförrådet. Städa kan jag :-)

När Michael är med barnen på fotboll på onsdagen kommer jag m.a.o. städa cykelförråd! :-) M.a.o. kommer träningen för min del bli lite annorunda än övriga veckor. Är kanske all idé att passa på att testa Olofslund den veckan då - ska kolla in deras tider sen.

Känner mig lite måndagsseg, men jag är snart i full gång - vi hörs mer senare ikväll :-)

Jane

What the h...? (Varnar alla som inte tål egotrippat skryt)

Mina kjolar i storlek 42 ser ut såhär nu:Bilden tagen för en minut sedan.
Här försöker man snygga till sig så hänger kjolarna på höfterna?

Är förvånad - när Joel mätte underhudsfettet hade inte magen minskat alls dessa första fem veckorna. Men han sa också att det är bara ett sätt att testa, och att jag kan ha minskat ändå.

Hm, detta blir dyrt - nu måste jag köpa nya kjolar också! Nu har jag fyra nyköpta kjolar i storlek 42 till ingen nytta.
Fast, det är ett trevligt bekymmer å andra sidan!

Jane

Jägarns vad effektiv man kan vara då :-)

Såg just att klockan bara var kvart i elva, och ändå har jag hunnit med följande:

*En kopp kaffe
*Gå till ICA och handla
*45 minuters powerwalk
*Frukost
*Laga fisksoppa*Tvätta två tvättar
*Badat mig och smågrabbarna

Maj gaaad, det är ju söndag människa... *Fniss*

Det var så härligt på Powerwalken - för jag kände verkligen att benen ville springa! Jag som hade så dålig kondis förut. När jag nått mitt viktmål ska jag unna mig ett par jäkligt bra joggingskor :-)

Nu sitter killarna och spelar Lego-Batman:

Själv ska jag sminka mig samt stryka Michaels skjorta och min blus. Vi ska hem till svärfar och fira Ukrainsk påsk. Michaels mamma har inte kommit hem från Bosnien än (Michaels mormor bor där).
Ska bli mysigt att träffa släkten :-)

Vad gulliga ni är vänner, som kommenterade bilderna på mig i inlägget längre ner. Då får det förbli mörkt - jag har ju bäst känsla för det också :-)

Kram på er!

Jane...Råg i ryggen & knäck i lurarna...

Just hemkommen från en skojjig show med Doris & Knäckebröderna!
Rolig var den - både för barn och vuxna :-)

Tiden från att vi kom tills att showen började var LÅÅÅÅNG! Tjugo minuter tedde sig som en livstid, tyckte Rasmus och Sebastian.

  
(Ett ihärdigt tittande på klockan, de släppte den inte med blicken!)

Men till slut - så kom de!


Doris


Helding och Hilding Knäcke - d.v.s. "Knäckebröderna"

De hade "tävlingar" där ett par barn fick komma upp på scenen. Så vann de barnen vars en platta. Rasmus blev sååå ledsen när han förstod att de vunnit ett så fint pris, och ångrade sig antagligen bittert att han inte vågat räcka upp handen och följa med upp på scen. Han ville ju också ha en skiva. *fniss*
Försökte förklara för honom att jag beställt alla deras skivor och att de kommer i brevlådan nästa vecka - men det var inte riktigt detsamma... Sötisen! Men han fick upp humöret till slut, tur det!

Här bjuder jag på lite bilder från showen och på killarna i action.En show VÄL värd sitt besök, tror med all säkerhet att vi kommer att se dem igen :-)

Jane

Vill ni se nyfriserade Jane också?

Bilder tagna för en minut sedan:

Färgade botten - jag blir ju GRÅHÅRIG i annat fall - och det känner jag mig INTE bekväm i.
Och så klippte jag mig. :-)

Såg ut såhär för mindre än en vecka sedan.Älskar när mitt hår känns friskt. Då jag bleker slingor blir det lite för "matt" för min smak - även om jag tycker att det är snyggt då det är ljust också.

Tycker ni att jag passar bäst i ljust eller mörkt?

Jane

Ljuva lördag!

Vi vaknade för en timme sedan hela familjen.

Sebastian var så söt och läste en saga för oss... Han har varit suverän på att minnas sagor sedan han var riktigt liten. Nu hade jag läst en sån där Pixi-bok "Jojo och bandybollen" två gånger och i morse var det hans tur. Klockrent (nåja, i vart fall i en mammas öron) och hur sött som helst!På helgen får våra barn spela datorspel. Vi har satt gränsen ½ timme fredag, 1 timme lördag och ½ timme söndag. Vi har ruckat på tiden, det brukar bli lite längre än så - men aldrig på dagarna. Dock plockar vi bort speltid då de inte skött sig. Det funkar super!
Idag får killarna spela sitt Lego-Batman spel - så snart de ätit sin frukost ska de få "lira" en stund :-)

Idag ska vi åka till tippen med ÄNNU MER SKRÄP. OJ vad vi slänger bort mycket "skit". Kartonger, uttjänta möbler och kläder... you name it! SÅ skönt att få iordning överallt - men det tar sin tid. Vi är ju båda två hårt arbetande företagare - och jag accepterar att allt inte blir klart direkt.

Jag ska höra om Michael är okej med att jag tar en Powerwalk nu när de ska spela. Isåfall blir det näst på schemat. I eftermiddag ska vi ju som skrivet och se "Doris och Knäckebröderna" Alla i familjen LÄNGTAR - det ska bli jättekul!

Avslutar med några bilder jag tog nu för en halvtimme sedan:


Killarna poserar


Hihi...


Glad-Rasmus - 5 år och 10 månader


Sebastian bus - 4½ år

Kram på er sålänge, vi hörs snart igen!

Jane

Idag har jag bestämt mig...

...för att inte stressa, inte låta NÅGOT irritera mig och vara närvarande i allt jag tar mig för.
EN endaste dag utan att pulsen går upp i onödan.

Läste Vimmelmammans blogg, och det var metastaser de funnit i hennes lever. Jag hoppas med hela min kropp och mitt hjärta att de fått bort allt, och att hon nu är frisk. Det vore så hemskt om en kvinna i sina bästa år skulle behöva ryckas bort från sina nära och kära alltför tidigt!

Jag har stängt i butiken på fredagar. Ska jobba lite administrativt - och sen ska både jag och barnen till frisören. Jag ska klippas och färga bort det gråa - barnen ska klippas och lär få jordens alla färger i sitt nyklippta hår. De älskar det där sprayet de brukar få i. :-)

Jag kommer just hem från morgonspinning. 1 timmes spinning mellan 7 och 8. HELT ljuvligt!

Jag älskar hur jag mår sedan jag börjat träna. Min kondition och min styrka är märkbart förbättrad. T.o.m. så pass att jag investerat i ett par nya skor som är lite mer dämpade och inte så "vintriga" som mina andra är. Likaså i lite nya träningskläder eftersom mina träningsbyxor numera är för stora (!!!) Vi kan ju inte ha det så att jag tappar byxorna på rundan - inte sant? Plus att träning faktiskt är en så stor del i mitt liv numera att jag väljer att investera i ny-pepp!!!

   

Vi ses senare idag - förhoppningsvis med bilder på nyklippta små grabbar :-)

KramPåsken är över, men...

... mina små kycklingar tål väl att visas upp såhär i efterhand? :-)
Dessa bilderna tog vi under vår ledighet förra helgen, på Stortorget i Malmö.

Här kan du läsa mer om konstverken :-) Ja inte våra barn då, utan äggen de poserar på :-)

Jag har just bokat biljetter på föreställningen med Doris och Knäckebröderna på lördag.
Ska bli riktigt kul - barnen går jämt och sjunger på någon låt utav dem - som de lyssnat på hos några kompisar.
De kommer säkert vara i sitt esse - Knäckebröderna är tydligen lite "tramsiga"... Fniss...Har beställt tid hos frisören för både mig och grabbarna imorgon. Så snart får ni säkert se bilder på nyfriserade familjen Larsson/Semjaniv ;-)

Kram på er sålänge!

Vilken kvinna!

Känsliga läsare varnas.

Jag läser Vimmelmammans blogg. Hittade till hennes blogg genom ett inlägg hos Annika en gång - och sedan dess följer jag bloggen slaviskt.

Idag har hon skrivit ett speciellt rörande och känsligt inlägg som verkligen fick mig att stanna till. Jag förundras över styrkan hos henne, och håller verkligen tummarna för att hon ska få leva ett långt liv tillsammans med sin underbara familj!

Inlägget fick mig att fundera lite extra. Livet är för kort för att man ska leva sitt liv med fel val. Det kan vara osunda relationer med vänner/partners/familj - men likväl osund kost, osund livsstil...
Välj bort sådant som kväver dig, som "tjuvar" din energi! Jag lever varje dag efter den filosofin - och blir bättre och bättre för varje dag som går!

Vad vet vi om livets öde? Att leva i nuet hjälper massor, att fånga dagen du har NU!

Ikväll ska jag pussa extra på min familj.

Kram på er!

Halmstad - nu är jag redo!

15-17 maj är det dags!

Bara scrapväskan som ska packas så småningom - och foton som ska framkallas. I annat fall är jag helt klar.
Tågbiljetter - CHECK!
Hotellrum - CHECK!
Spabehandlingar - CHECK!

Det blir tåg upp fredag morgon. Väl uppe i Halmstad blir det direkt på spa: Drömkuren och färgning utav fransar & bryn har jag beställt.Drömkuren
Detta är vår mest exklusiva kurbehandling. Det är en lyxkur utöver det vanliga, något att ge bort till bruden, mamma, pappa, dottern/sonen, till vännen som födelsedagspresent eller varför inte till dig själv? Här blir du ompysslad från topp till tå av våra terapeuter. Body scrub, lerinpackning, kurbad, fot behandling, ryggmassage, valfri ansiktsbehandling. Inkluderar lunch. 3.5 tim


Efter behandlingen checkar jag in på hotellet - sen tänkte jag göra stan en stund. Och förstås - en Powerwalk på det :-) På kvällen blir det middag på stan med andra scrappare.

Och det allra allra bästa: På lördagen blir det scrap för hela slanten! Kl. 10-22 håller det på - och jag är IVRIG att få träffa alla gamla och nya kompisar! :-)

HJÄLP vad det ska bli kul!!!

/ Jane

Vilken PÅSK, vänner - VILKEN PÅSK!

Vilket väder, och sååå mysiga dagar!
Jag tänkte bjuda på ett utval ifrån mina bilder tagna nu under påskhelgen:


En sväng in på tivolit vid Jägersro Center


Mina små söta klätterapor


Rasmus sitter och målar koncentrerat på Hurva Gästis


Coola grafittis och coola grabbar


Bus-Bassen

Nu ska jag iväg och träna :-)
Längtar tillbaks till jobb nu, känner mig härligt utvilad och pigg!

KramTänk om alla helger vore såhär långa :-)

SOM jag njuter. Av varenda sekund. Och en långhelg såhär, får mig verkligen att önska att man kunde träffa familjen såhär intensivt och länge VARJE HELG! Men det kan man ju inte :-) Fast man kan ju alltid önska - DET kostar inget :-)

Idag har vi pysslat i hemmet, lekt ute, varit på "påska-lunch" på Hurva Gästis med våra grannar, och pysslat i hemmet igen :-)

Har nästan klara rum att bjuda på lite bilder från.

Här har vi gymmet. Här fattas gardiner, en musikanläggning och en spikmatta just nu.
Så småningom ska vi sätta dit en löpmaskin och en storbildsteve eller projektor med stor duk.

Här har vi hallen. Jag ÄLSKAR ek. Björken rykte till andra ställen i hemmet, nu går allt i ek här i hallen.
Här saknas två taklampor.Här har vi en del utav vardagsrummet. Här saknar vi taklampa.

Idag fixade jag med bokhyllorna. Allt åkte ner och dammades. Sedan upp igen - böckerna i färgordning. NÖJD!

Det går sakta framåt som ni ser. Och vi trivs SÅ bra i vårt hem!

KRAM på er!

Jane

Magiska under!

Tillbaks från en sagolik dag!

Vi körde runt hela dagen - mellan klockan 9-17 var vi ute på vägarna.
Åt gott, njöt utav det våriga vädret och bara levde! Mmmmm, vad jag behöver ledig tid med familjen!

Vi hittade nya fina saker till vårt hem.

Först åkte vi till Karin Bengtsson när hon öppnade. Just den typen som den översta tavlan på webbsidan är, det är den typen jag fallit för - redan för många år sedan när vi började åka ut på konstrundan. Och nu när vi fått så fint (ja, jag LOVAR fler bilder snaaaart) så hade jag bestämt mig - VI MÅSTE HA EN KARIN BENGTSSON-TAVLA!!! Alltid när vi når hennes galleri är allt slutsålt.

Idag var vi där 10.15. En kvart efter öppning. Och den perfekta tavlan till vår "matsal" var SÅLD! En med citroner som går i blått och gult... som vårt vardagsrum nere kommer att göra:Både jag och Michael älskade den - men tyvvärr: En orange klisterlapp = SÅLD. Skit me...
Fast å andra sidan TUR.
8000 spänn kostade den såg vi sen. Hehe, ingen spottstyver precis...

Vi fortsatte till Buhresdär vi mumsade på en tidig lunch.
Spätta för mig & Michael, köttbullar för Rasmus och Sebastian.

Sen åkte vi runt, både till våra favoritkonstnärer OCH på några spontanbesök.
Det blev inköp från både Agneta Ihse (som vi numera har 11 (!) tavlor utav - en ser ni på vardagsrumsbilden ovan) OCH keramik från ett underbat par som jag inte minns namnet på i Hammenhög.Vi är riktigt nöjda med vår runda!

Nu ska vi natta barn - sen ska vi fortsätta ställa iordning här :-)

Puss & kram!!!

Jane

Åh vilken underbar morgon!

Har just kommit tillbaks från min härliga morgonpromenad i Löberöd.
45 minuter vilket är två varv i skogen och tillbaks.
UNDERBART var det i skogen idag, vill jag lova!!!
Vitsipporna täcker marken. Knoppar på träd och buskar. Massor utav småfåglars kvitter och sång. HELT ljuvligt! Ingen musik i mina öron på promenaden idag, körde Au naturell :-)
Själsligt värre!

Nu ska vi packa ihop oss och ta vår årliga tur på Österlen!
Oj, vad vi har längtat. Vi längtar hela året efter konstrundan på Österlen!
Vi kör runt och myser. Kikar in hos våra favoritkonstnärer, och vissa spontanbesök...
Promenader på stranden, god mat... Det är något utav det bästa jag vet!

Jag lämnar er här, men lovar att återkomma efteråt. Kanske har jag något nyinköpt konstverk att visa upp här också?

Kram & Glad Påsk!

Jane

Träning gör en frisk!

Min PT (Personlige Tränare) Joel vägde in oss efter att vi nu gått genom 5 utav 10 veckor i "Viktkursen" - och som jag berättade igår har jag gått ner 3,9 kilo och minskat med 2,7 % i underhudsfett.
Jag är SÅ glad, jag trodde att jag nått en omöjlig platå...

Jag äter fettsnål mat, men har "unnat mig" även onyttig mat OCH öl då och då. Det viktigaste är  att jag börjat träna!
ALLA borde röra på sig mer. Att träna gör en frisk. Både fysiskt och psykiskt.
Har konstaterat att min årliga vårtrötthet har hållt sig borta. Förra våren var jag riktigt vårtrött länge. Och Linnea påminde mig om att jag hade ont i hjärtat och yrsel då också.
Nu mår jag bara SÅ himla bra och njuter utav livet.

Jag tränar 3-5 gånger i veckan på olika sätt. Det kan vara allt från promenader (som mest gör sitt för själen, inte mycket för vikten) till spinning, weightlift, löpband, climbingmachine och snabbare powerwalks.

Från fetma till övervikt (testa ditt bmi här) gick det snabbt. Och nu är jag snart NORMALVIKTIG! Och när ytterligare 5 veckor är över ska jag ha nått resultatet FITNESS gällande mitt underhudsfett. Jag säger som Marie: Jag vill, jag kan, jag SKA! :-)

När Joel mätte höften (precis ovanför höftbenet) så var det måttet oförändrat under dessa 5 veckor - medans gäddhäng och lår hade minskat. Jag frågade honom "Kommer jag NÅGONSIN bli av med huden/fettet här på magen" så var hans svar att det mycket väl kunde vara så att det var svårt/omöjligt.
Det vore ju PEST om det var så - det är magen som stör mig mest. Att jag med åren fått hängigare bröst stör mig inte, men MAGEN - den tycker jag är tråkig.
Ska jag behöva råna en bank och göra en tummy tuck? ;-)

Jag har bestämt mig för att under resterande 5 veckor hoppa över öl helt och hållet - för att se om den kan göra skillnad.

Ni andra som fått barn och har överskottsfett och hud på magen - upplever ni att det minskat? Har någon läsare rent av blivit av med det under viktnedgång/träning?

Ikväll blir det 30 minuters spinning och en timme på löpbandet. Och jag känner mig RUGGIGT taggad!!!

Kram


Jippiiii, jag är SÅ taggad nu!!!

Idag har vi kommit 5 veckor in i vårt 10-veckors schema. (Viktminsknings"kursen" som jag berättat om tidigare)
Med det följde vägning och mätning utav underhudsfett.

Resultat: -3,9 kilo och -2,7% i underhudsfett!!!

Jag är såååå glad!
Har ätit mina 5 måltider per dag, har inte tagit hjälp utav shakes.
Har tränat och mår superbra... Och jag är SÅÅÅ taggad att sköta mig än bättre tiden ut!Kram från Jane

Jägarns vad härligt det är att få iordning här :-)

Jag plockar och tvättar, städar och putsar, skurar och rensar...
Det är så KUL! Vi får så FINT!

I nästa vecka börjar nog vissa rum bli klara, och då lovar jag att fotografera och visa!

Lämnar er med en bild på en bit utav vår hall/trappa:och 3 bra saker om mig idag:

* Fick mycket gjort under mina 4 timmar i butiken idag. 8Förutom att träffa söta kunder förstås.)
* Har fått MASSOR gjort hemma också.
* Och nu ska jag mysa med mina fina pojkar!

Kram

Det är vår!

Idag har känts helt underbart vårig - hela dagen. Riktigt varmt.
Kunde inte ha jacka, och det var på snudd att jag inte ens kunde ha min ull-tröja!
Solen sken från klarblå himmel hela dagen. Köpte hem blombukett och ett arrangemagng att ha i vår färdiga hall (lovar att ta bilder imorgon så ni kan få se) och lite växter/blommor att sätta ute.

Till lunchen stack jag & Michael och åt på Rönås Byakrog. LUNCHDEJT mitt på en torsdag. Kände mig som världens direktör :-D

Och nu på kvällen grillade Michael korv. Barnen lekte, och jag satte lite blommor utanför vår ena entré.


Härligt med färg och pynt!


Vem står och lurar i rabatterna?


Vår grill


Snödroppar ute på vår äng...

Tre bra saker om mig idag:

* Jag har unnat mig att njuta av denna dagen fullt ut.
* Min fina pyntning utav en rabatt utanför entrén idag.
* Har varit sugen på godis och chips hela dagen idag. Men jag motade suget och klarade det HELA DAGEN!

Åh vad jag älskar livet!

Vi ses mer imorgon...

Kram Jane

Tre bra saker om mig 1/4

* Fick mycket pappersarbete gjort på jobb.
* Hade en underbar middag och kväll ihop med familjen. Närvarande. Glada. :-)
* Tog mig ork att sätta upp tavlor och putsa fönstret i vårr färdiga hall trots att jag mycket väl kunde stupat i säng och somnat direkt igårkväll.

Mina bra saker för idag kommer senare :-)

Kram

RSS 2.0